De olifantenkudde in Dierenpark Amersfoort
Volledig scherm
De olifantenkudde in Dierenpark Amersfoort © Dierenpark Amersfoort

Nog wat langer genieten van olifantje Kyan; verhuizing naar Hongarije uitgesteld

Grijze reus Kyan is nog iets langer te bewonderen in DierenPark Amersfoort. De olifant zou eigenlijk vandaag vertrekken naar een dierentuin in Hongarije maar de verhuizing is, door een wijziging in het transport, uitgesteld. 

De olifantenpuber is daarom nog langer te zien in het park. Wanneer de bul wel vertrekt naar Veszprém Zoo in Hongarije is volgens een woordvoerder van het park nog niet bekend. Eerder werd een verhuizing naar een dierentuin in Oekraïne helemaal afgeblazen. Ook toen gooide ‘logistieke redenen’ roet in het eten. 

Kyan werd op 1 november 2012 geboren in de Amersfoortse dierentuin. Inmiddels is de olifant in de pubertijd beland. Als olifantenbullen oud genoeg zijn, zoeken ze andere mannelijke soortgenoten op of leven ze zelfstandig. Kyan staat daarom al een tijdje samen met bul Maurice apart van de groep. 

Goed voorbereid

De dierverzorgers hebben Kyan goed voorbereid op zijn vertrek en de reis naar zijn nieuwe onderkomen. Om alvast te wennen aan het transport, droeg de grijze reus de afgelopen tijd een voetring, zodat deze straks geen verrassing is als hij op weg gaat. Ook heeft hij geoefend met in de transportwagen lopen.

Het zijn sowieso roerige tijden voor de olifantenkudde. Indra, de moeder van Kyan, verwacht opnieuw een jong. In maart hoopt de dierentuin een nieuw kalfje te verwelkomen. Verzorgers slapen enkele nachten bij de kudde om het gedrag van de dieren in de gaten te houden en er hopelijk bij te zijn wanneer de bevalling zich aandient. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort