Marktkooplieden Richard Denkers (l) en Jan Lubbers bij de 'illegale sokkenkraam' op de markt in Voorthuizen. Op de achtergrond de gewone warenmarkt op zaterdagochtend.
Volledig scherm
PREMIUM
Marktkooplieden Richard Denkers (l) en Jan Lubbers bij de 'illegale sokkenkraam' op de markt in Voorthuizen. Op de achtergrond de gewone warenmarkt op zaterdagochtend. © AD

Non-food kramen verboden op de markt, tóch opent Jan zijn sokkenkraam: ‘Bloemen zijn toch ook niet eetbaar?’

Beenmodeverkoper Jan Lubbers (60) uit Renswoude staat deze zaterdagochtend gewoon op de markt in Voorthuizen, hoewel hij geen voedsel verkoopt. Hij staat er zonder eetbare sokken of kousen, dus illegaal, want op markten mogen vanwege corona alleen voedingskramen staan. Maar het water staat hem aan de lippen.

 1. Amersfoort richt schijnwerpers op jonge dealers: ‘Ze worden gepaaid met snel geld en mooie spullen’
  PREMIUM

  Amersfoort richt schijnwer­pers op jonge dealers: ‘Ze worden gepaaid met snel geld en mooie spullen’

  De gemeente Amersfoort schudt met hulp van politie en justitie de laatste tijd hard aan de drugsboom om jonge cocaïnedealers uit het circuit te halen. Gebeurt dat niet op tijd, dan glijden ze af en zijn ze vaak niet meer te redden, weten adviseur veiligheid Paul Steenkist en burgemeester Lucas Bolsius. Een gesprek over repressie en preventie als middelen in de strijd tegen drugscriminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'
  Play

  Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'

 2. Catharine (83) geeft Kamerleden wijze raad met winnende spreuk
  Play

  Catharine (83) geeft Kamerleden wijze raad met winnende spreuk

Amersfoort