Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Noodopvang Leusden sluit waarschijnlijk voor de zomer

De noodopvang in Leusden, in het voormalig SBBO-pand aan de Clarenburg, wordt waarschijnlijk nog voor het einde van de zomer opgedoekt. Dat heeft de gemeente Leusden gisteren laten weten.

Quote

Ons streven is iedereen voor september te verhuizen, omdat de kinderen dan het nieuwe schooljaar elders kunnen beginnen.

Jeannete Scholten, woordvoerder COA

Vanwege de sterk afnemende vluchtelingenstroom is het nu mogelijk om de vluchtelingen in reguliere asielzoekerscentra onder te brengen. ,,Die verdienen de voorkeur boven noodopvanglocaties, onder meer omdat er daar zelf gekookt kan worden en veel meer privacy is voor de bewoners," aldus Jeannete Scholten, woordvoerder van het COA.

In het oude schoolgebouw aan de rand van De Hamershof wonen nu nog 333 mensen. ,,Ons streven is iedereen voor september te verhuizen, omdat de kinderen dan het nieuwe schooljaar elders kunnen beginnen." De sluiting van de noodopvanglocatie treft het azc, dat moet openen aan de Lichtpenweg op De Hoef in Amersfoort, niet ,,Dat is in deze operatie juist harder nodig."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort