Predikant Jan van Baardwijk voelt het gemis aan allerlei zaken; afscheid nemen van een geliefde die is overleden, het verwerken van rouw. Maar hij ziet ook lichtpuntjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Predikant Jan van Baardwijk voelt het gemis aan allerlei zaken; afscheid nemen van een geliefde die is overleden, het verwerken van rouw. Maar hij ziet ook lichtpuntjes. © René Rosmolen

Normaal zijn er stoelen tekort in de kerk, nu zit er vijf man in de zaal: tóch houdt predikant Jan hoop

Onder normale omstandigheden vertelt hij verhalen uit de Bijbel aan een publiek van zo’n tweehonderd mensen. Op dit moment is het al bijzonder als er dertig mensen in de kerk zitten. Noodgedwongen ontdekt predikant in Amersfoort Jan van Baardwijk dankzij het coronavirus nieuwe manieren van samenzijn.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Samenvatting | Hamilton rekent dankzij strategische zet af met Verstappen
  Play

  Samenvat­ting | Hamilton rekent dankzij strategi­sche zet af met Verstappen

Amersfoort