Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaresse Marga van Hamersveld: ,,Ik vind het nog veel te leuk. Soms denk ik aan pensioen. Maar wat zou ik moeten doen.” © Saskia Berdenis van Berlekom

Nostalgisch chauffeurscafé
vreest McDonald’s en Subway niet

Decennia lang waren de uitbaters van het fameuze Amersfoortse chauffeurscafé De Tweede Steeg de enige ondernemers in de weilanden aan de rand van de stad, maar na de komst van industrieterrein de Wieken krijgen zij volgend jaar een grote foodcourt voor de deur. ‘Zorgen? Nee, we zullen het wel zien’.

Tachtig jaar geleden begon mevrouw Van de Grootevheen met het serveren van een kopje koffie in de woonkamer van haar boerderij, omdat ze tegen haar man zei dat ze ‘alleen van de boerderij niet kon leven’. Daar in het niemandsland, omringd door weilanden en dieren, op de kruising van de Barneveldseweg en de Hogeweg met slechts één straat voor de deur, zette mevrouw Van de Grootevheen rond 1940 de deur open voor reizigers en richtte ze een pensionnetje in huis in. Een pruttelende koffiepot en een plek om te zitten. Meer was het niet. Ze kwamen zelfs met paard en wagen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort