Olifant ziet spiegelbeeld als concurrentie bij de vrouwtjes

VideoDierenPark Amersfoort heeft een spiegel geplaatst in het olifantenverblijf. Elke keer als olifantenman Maurice zijn eigen weerspiegeling ziet in de ramen om het verblijf, ziet hij zichzelf als concurrent voor de dames. De dierentuin vindt het tijd worden dat de 14-jarige bul zichzelf leert kennen.

Sinds maart vorig jaar woont olifant Maurice in het Rijk der Reuzen. Hij woont daar samen met vier andere olifanten. ,,Elke keer als Maurice zijn eigen spiegelbeeld ziet, maakt hij zich groot, flappert hij met zijn oren en haalt hij zijn slagtanden door het zand," zo vertelt een dierenverzorger van het Amersfoortse park. 

Met deze acties wil Maurice indruk maken op 'die andere man', die hij in werkelijkheid dus gewoon zelf is. Om zichzelf beter te leren kennen, kan de olifant nu eens goed in een echte spiegel kijken. ,,Eerst was hij veel voor de spiegel te vinden ,maar zijn interesse neemt langzaam af," vertelt de verzorger. 

Glazen wand
DierenPark Amersfoort werkt als een van de weinige dierentuinen met een glazen wand bij het olifantenverblijf. Dit doen zij zodat kinderen vanuit de wagen in het verblijf kunnen kijken. 

De spiegel blijft voorlopig nog even staan. In Amersfoort wordt verwacht dat Maurice binnenkort met meer plezier naar zichzelf zal kijken.

  1. De Marokkaanse groenteboer gaat weg uit de Vermeerstraat, dat wordt wennen voor de buurt
    PREMIUM
    column

    De Marokkaan­se groente­boer gaat weg uit de Vermeer­straat, dat wordt wennen voor de buurt

    Toen wij vertrokken uit Utrecht viel me dat zwaar. Dat had te maken met de gezellige buren, je vertrouwde omgeving. Ik zou de binnenstad gaan missen, maar toch zeker ook de Kanaalstraat. We woonden vlak om de hoek van die befaamde straat in Lombok, waar ontelbare groentewinkeltjes zijn. We kwamen er vaak voor de boodschappen, ook al omdat je daar werkelijk van alles kon krijgen, tot aan de meest exotische kruiden.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort