Volledig scherm
Kyan (m) met zijn oudere zus Kina (l). © DierenPark Amersfoort

Olifantje Kyan verruilt Dierenpark Amersfoort voor Hongarije

Olifant Kyan verhuist over iets minder dan twee weken naar Hongarije. De olifantenbul zal dan zijn plekje moeten vinden in de kudde in de Veszprém Zoo in de stad Veszprém. 

Kyan vertrekt op maandag 17 februari. Het bulletje, dat nu in de pubertijd beland is, werd in 2012 geboren in het DierenPark. Als olifantenbullen oud genoeg zijn, zoeken zij als mannetjes elkaar op of leven zelfstandig. Ook de dames uit de kudde sturen de jonge mannen steeds vaker op pad. Kyan stond daarom al een tijd samen met olifantenbul Maurice.

Voetring

De dierverzorgers hebben olifantenbul Kyan goed voorbereid op zijn vertrek. Om alvast te wennen aan het transport, droeg Kyan de afgelopen tijd een voetring. Deze droeg hij telkens aan een andere voet, zodat de ring straks geen verrassing is als hij op weg gaat. Ook heeft hij geoefend met in de transportwagen lopen. Zo is hij helemaal klaar voor de reis naar zijn nieuwe onderkomen.

In eerste instantie zou Kyan naar een dierentuin in Oekraïne verhuizen. Maar om logistieke redenen is ervoor gekozen om hem toch naar Hongarije te laten vertrekken. 

Kyan is de zoon van Indra, die ook al het leven schonk aan Kina en Yunha. Eerder deze maand werd bekend dat moeder Indra opnieuw drachtig is. In maart hoopt de dierentuin een nieuwe ‘reus’ te verwelkomen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort