Volledig scherm
De Escape Route © Jessie Kroon

Ontsnappen aan Black Friday in Amersfoort? Blur en SMIR presenteren ‘escape route’

Als zelfs de oliebollenkraam op het Eemplein kopers probeert te verleiden met een Black Friday actie, dan weet je dat het Amerikaanse fenomeen volledig is overgewaaid naar Nederland. De Amersfoortse ondernemers Jessie Kroon en Rianne Hammenga doen er niet aan mee. Ze presenteren de ‘Black Friday Escape Route’ over het Mooierplein. 

De onderneemsters van winkel voor verantwoorde producten én koffiezaak Blur en de duurzame lifestyle store SMIR bundelden hun krachten. In de Langestraat parkeerden ze hun bord met daarop de Escape Route, via de Scherbierstraat naar het Mooierplein. Op de ramen van hun winkels hangen posters met de tekst ‘0% Black Friday 100% Fair Prices’. 

,,Bij Blur en SMIR hanteren we eerlijke prijzen. Niet alleen voor jou, maar ook voor degene die het product heeft gemaakt. Dat vinden we wel zo eerlijk. Met de Black Friday Escape Route willen we een statement maken: je hóéft niet mee te doen met de hectiek. Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat bespaart uiteindelijk nog geld ook”, zegt Kroon, onderneemster van SMIR. 

Volledig scherm
De posters in de winkels © Jessie Kroon

Haar partner in crime voor één dag vult aan: ,,Door te winkelen bij een onafhankelijke ondernemer, in plaats van een gigastore met megakortingen, zorg je ervoor dat de lokale economie behouden blijft én dat iedereen in de keten een eerlijke prijs betaalt. Want íémand betaalt de prijs voor al deze kortingsacties, en wij in het Westen zijn dat niet", aldus Hammenga. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort