Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Onwel geworden deelnemer Eemmeerloop overleden

Een van de drie personen die onwel werd tijdens de Eemmeerloop op 26 mei is overleden. Dat meldt de Bunschotense trimvereniging Quo Vadis op haar website. Het gaat om een 30-jarige man uit Baarn.

Het bestuur en de evenementencommissie van Quo Vadis betuigt diep medeleven aan familie en vrienden van de loper. We wensen hen enorm veel sterkte met dit vreselijke verlies, aldus het bericht.

De man werd vanwege de hitte onwel tijdens de Eemmeerloop. Met nog twee andere lopers – eveneens door de warmte bevangen – belandde hij in het ziekenhuis. Zijn medelopers knapten op en konden naar een paar dagen weer naar huis. De toestand van de Baarnaar was dusdanig ernstig dat hij werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. Het is onbekend of de man in het ziekenhuis is overleden.

Op dringend verzoek van de ambulancedienst werd de Eemmeerloop na de onwelwordingen gestaakt. De tijdsregistratie werd stilgezet. Lopers die echt wilden, konden de run op eigen risico nog afmaken.De Eemmeerloop is een loop van exact 50 kilometer rondom het Eemmeer met start en finish in hartje Spakenburg.

De organisatie had vanwege het warme weer extra waterposten neergezet en had lopers van tevoren gewaarschuwd om de dag ervoor extra goed te drinken en om voldoende water mee te nemen naar de loop. Dit jaar deden ruim 600 lopers mee aan de wedstrijd.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort