Volledig scherm
© Google Maps

Ook dit jaar moet Soest schrapen om begrotingstekort te dichten

Soest schraapt naar geld. De gemeente komt niet alleen volgend jaar 1,5 miljoen te kort, maar hikt zelfs voor dit jaar nog aan tegen een tekort. Er is nog 1,8 miljoen nodig, heeft wethouder financiën Liesa van Aalst (VVD) vanmiddag bekendgemaakt.

Waar dat geld vandaan moet komen, is nog een raadsel. Bezuinigen is in de laatste twee maanden van het jaar nog nauwelijks mogelijk. Bij de definitieve jaarstukken 2019, die in april volgend jaar klaar zijn, wordt pas duidelijk welke oplossing er mogelijk is. ,,Zo niet, dan moeten we dat bedrag uit de algemene reserve halen’’, aldus de wethouder. Dat is een nieuwe klap voor het college dat in 2018 aantrad, nog een mooie begroting voor 2019 kon vaststellen en het jaar 2018 afsloot met een overschot van 163.000 euro.

Zoals elke gemeente kampt ook Soest met moeilijk te beheersen kosten voor het sociaal domein. Er moet voor dit lopende jaar 9 ton worden bijgepast, maar dat komt vooral vanwege de extra kosten die moeten worden gemaakt om de sociale dienst BBS weer op orde te krijgen. Daar is een interim-manager aangetrokken die moet helpen de werksfeer te verbeteren.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort