Volledig scherm
Bloemen op de plek waar Michael de Boe werd doodgestoken. © AD

Oom van Michael de Boe verdacht van doodslag

Amersfoorter Harald B. (51) wordt verdacht van doodslag op zijn neef Michael de Boe. De man werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Volledig scherm
Slachtoffer Michael de Boe (25) © Facebook

De 25-jarige man werd zaterdagnacht neergestoken na een feest voor zijn oma op een partyboot in de Eem. Bij het afscheid nemen ontstond tussen de moeder van De Boe en haar zus een ruzieachtige sfeer. B. bemoeide zich met de kwestie, waarna De Boe opkwam voor zijn moeder.

B., die nog in volledige beperking zit en geen contact met de buitenwereld mag hebben, trok een mes en stak in op de jonge Amersfoorter. Michael stierf aan de verwondingen die hij opliep.

In shock
B. is vanochtend voorgeleid en voor twee weken in bewaring genomen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van doodslag. Over twee weken beslist de rechtbank over zijn voorlopige hechtenis. Volgens zijn raadsman Bart van Elst verkeert B. in shock over de gebeurtenissen.

Zaterdag wordt een stille tocht gehouden voor De Boe, die omschreven wordt als een rustige jongen die altijd eerst aan anderen dacht en dan pas aan zichzelf. Hij werkte samen met zijn vader in de lokale vestiging van de Bo-Rent.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort