Volledig scherm
© epa

Oordopjes bij de hand: duizend blinkende Harleys over de Stadsring

Meer dan duizend ronkende en blinkende Harley-Davidsons in een stoet van vier kilometer. The Parade of The Flags, van het dorpshart in Garderen naar de jarige Harleydealer in Amersfoort, belooft zondag 2 juni een kijkspektakel van de eerste orde te worden.

De deelnemers aan de bijzondere tocht komen niet alleen uit eigen land. Volgens het organiserende Rock City Chapter Amersfoort doen onder meer ook Engelse, Ierse, Franse, Poolse en Italiaanse Harleyrijders mee aan de Parade, die begint om 12.00 uur en in de loop van de middag de 50 jaar bestaande motorzaak aan de Amsterdamseweg bereikt. De colonne komt aanrijden vanaf de Stadsring, waar het nodige publiek langs de weg wordt verwacht.

Het Rock City Chapter Amersfoort viert in 2019 het 25-jarig bestaan als vereniging van Harley Davidsonrijders. Het jubileumjaar krijgt extra glans met de organisatie van de jaarlijks terugkerende Benelux HOG (Harley Owners Group) Rally. Het vierdaagse motorfestijn, dat dit keer plaats vindt in Garderen op de Veluwe, wordt telkens door een ander chapter opgetuigd. Bezoekers van het motorfestival kunnen zich behalve vergapen aan de honderden Harleys vier dagen lang te goed doen aan drank, eten en optredens van rockbands en dj’s. De Benelux Hog Rally duurt van 30 mei tot en met 2 juni.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort