Helga van Dijk (l) en Lusan Meeder banjeren op ski's door de Pekingtuin in Baarn om 1,5 meter afstand te houden.
Volledig scherm
Helga van Dijk (l) en Lusan Meeder banjeren op ski's door de Pekingtuin in Baarn om 1,5 meter afstand te houden. © AD

Op ski's in het vlakke Holland in de lentezon? Zó houd je de juiste afstand

Hoe houd je iedereen op een afstand van 1,5 meter? Met een ski, die is namelijk ongeveer zo lang. In Baarn keken ze gek op, toen Helga van Dijk en Lusan Meeder in de Pekingtuin op ski‘s rondliepen. Een ludieke actie van de twee medewerksters van touroperator Wens Business Events in Baarn.

,,Dus voor iedereen die de afstand wat lastig kan inschatten, stap op je ski’s of draag ze op je schouders en je weet exact hoeveel afstand er is’’, aldus de medewerksters, die hun ludieke actie Ski-eep your distance noemen. Op sociale media hebben ze foto’s en een filmpje staan waarin ze op ski’s lopen en elkaar koffie overhandigen op een ski.

Voor niets

Bij het Baarnse bedrijf heeft het coronavirus ook hard toegeslagen. ,,Afgelopen winter hebben wij voor bijna 250 bedrijfsgroepen de skireis georganiseerd. Veel groepen konden niet meer op reis omdat skigebieden al op 16 maart werden gesloten, een enorme teleurstelling’’, zegt Jeanet van der Vlugt van de onderneming. ,,Maanden van intensieve voorbereiding bleken voor niets te zijn geweest. Wij proberen nu door middel van vouchers mensen voor volgend jaar om te laten boeken. Ongelooflijk, waar wij normaliter eind maart nog superdruk waren, ligt alles nu helemaal stil. Maar we blijven positief’’, aldus Van der Vlugt.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort