Volledig scherm
AMHC, hier tijdens een wedstrijd, pakt samen met HC Eemvallei de handschoen op. © Rodney Kersten

Oplossing voor tekort aan velden en vrijwilligers: hockeyclubs houden samen toernooi

De Amersfoortse hockeyclubs AMHC en HC Eemvallei slaan de handen in een. De clubs houden voor het eerst gezamenlijk een C-jeugdtoernooi. 

Het gebrek aan vrijwilligers en het tekort aan velden wordt volgens de clubs zo in één klap opgelost.

Een regionaal toernooi organiseren voor de jeugd vanaf 12 jaar stond al een tijd op het verlanglijstje van het jeugdbestuur van hockeyvereniging HC Eemvallei in Vathorst. Maar de omstandigheden van de club zijn verre van ideaal voor een groot toernooi. HCE zit verspreid over twee locaties en heeft in totaal slechts vier velden ter beschikking. ,,Dat is normaal al onhandig, maar voor een toernooi nagenoeg onwerkbaar’’, zegt jeugdbestuurslid Cieleke van Houten.

Quote

We zijn niet echt concurrenten: we liggen ver uit
elkaar in de stad

Cieleke van Houten, HCE

Ze trok de stoute schoenen aan en belde met de concurrerende hockeyclub AMHC. Of ze niet iets samen konden doen? De vereniging reageerde enthousiast. Wat bleek: ook AMHC wilde graag een C-jeugdtoernooi organiseren, maar de club kampt met een gebrek aan vrijwilligers. ,,Door samen op te trekken is het gewoon gelukt. Op 13 juli houden we het gezamelijke Rock Valley C vriendentoernooi op de velden van AMHC in bos Birkhoven.

Volgens Van Houten verloopt de samenwerking tussen de hockeyverenigingen goed. ,,Dat komt denk ik omdat we niet écht concurrenten zijn. We liggen zo ver uit elkaar in de stad, dat elke club haar eigen leden aantrekt. Teams spelen vaak tegen elkaar, maar juist de leden in de middelbare schoolleeftijd zeiden zo graag eens met klasgenoten in hetzelfde team te spelen. Daar komen we met dit toernooi aan tegemoet. Het wordt echt een vriendentoernooi.’’

De sponsoring van het evenement bleek nog even een punt van aandacht. Vaste sponsor van HCE is de Rabobank, terwijl AMHC wordt gesponsord door ABN Amro. ,,Die laatste verzorgt op het toernooi een clinic. In de communicatie met HCE hebben we dat niet al te prominent gebracht’’, aldus Van Houten. HCE is zo enthousiast over de mogelijkheden van samenwerking dat in de toekomst wellicht meer gezamenlijke toernooien georganiseerd kunnen worden. ,,Dan zouden we ook verenigingen uit Nijkerk en Hoevelaken kunnen betrekken.’’

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort