Volledig scherm
Burgemeester Mark Roëll (Baarn) onder toeziend oog van CEO Frank de Reij (ook in het oranje) in een sta-op-stoel. © Frank Noordanus/Meander MC

Opnieuw oliebollenactie in Meander, dit keer voor sta-op-stoel

Vrienden van Meander houdt voor de derde keer de oliebollenactie in het ziekenhuis in Amersfoort. Vrijwilligers verkopen vanaf vandaag oliebollen, appelbeignets en appelkanjers van Patisserie Van Gent voor het goede doel. 

Burgemeester Mark Roëll van Baarn en tevens voorzitter van Vrienden van Meander trapte samen met CEO Frank de Reij de actie af. De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar de Sara Plus, een sta-op-stoel voor patiënten op de Intensive Care. Met de stoel kunnen fysiotherapeuten patiënten al in een vroeg stadium mobiliseren en trainen wat het herstelproces bevordert.

De oliebollen worden verkocht op verschillende dagen in december in de Laan. Op 18 december helpt burgemeester Lucas Bolsius met de verkoop. Op 18 december staat burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden achter de kraam en op 20 december verkoopt burgemeester Asje van Dijk van Barneveld de zoete deegwaren. 

Vorig jaar werd 8805 euro opgehaald waarmee babynestjes voor couveusekindjes werden aangeschaft en fuusjes die infuuspalen op de kinderafdeling opvrolijken. Tijdens de eerste editie in 2017 werd een bedrag van 8.705 euro opgehaald waarmee een bedfiets en een scherm met fietsroutes is aangeschaft.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort