Volledig scherm
© William Harthoorn

Opnieuw sporenonderzoek naar aanrijding 76-jarige vrouw in Renswoude

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft vanavond sporenonderzoek gedaan op de kruising van de Dorpsstraat en de Kastanjelaan in Renswoude, waar zondagavond een 76-jarige voetgangster zwaargewond raakte toen ze op het zebrapad werd aangereden door een nog onbekende automobilist.

Het slachtoffer liep bij het ongeluk meerdere botbreuken op en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor en is nog altijd niet gevonden. Zondagavond werden wel twee mannen aangehouden in Scherpenzeel, maar zij bleken niets met het ongeval te maken te hebben.

De politie is op zoek naar getuigen. Uit eerdere getuigenverklaringen blijkt dat de bestuurder in een kleine, donkere auto reed en dat er meerdere inzittenden in het voertuig zaten. Het kenteken zou mogelijk beginnen met VP- 8…De auto moet schade hebben aan de voorzijde.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt
    PREMIUM
    column

    Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt

    Ik begrijp er helemaal niets van. Ik vind het te zot voor woorden, maar als ik de krant moet geloven sta ik daar helemaal alleen in. Sportwethouder Hans Buijtelaar vindt het ‘prachtig’, collega-columnist Jeroen Stomphorst reageert ‘opgetogen’ en Dennis Sille van Citymarketing Amersfoort verwacht dat het ‘één groot feest’ wordt. Zelfs meneer Enzofoort reageert blij en verheugd. En ik? Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt. Werkelijk waar niet.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort