Volledig scherm
© Google Streetview

Opnieuw werkzaamheden op de Leusderweg

Om de verkeersveiligheid op de Leusderweg tussen de Van Campenstraat en het Borneoplein te verbeteren, legt de gemeente daar begin volgend jaar plateaus en fietssuggestiestroken aan. De werkzaamheden duren tot de zomer.

Er volgen meer ingrepen, maar daarover is nog geen besluit gevallen. Het gaat dan om een proef met laad- en loszones op parkeerplaatsen bij winkels, het beperken van obstakels op stoepen - waaronder uitstallingen van winkeliers - en de komst van een bushalte op de kruising met de Daltonstraat.

Voorts houdt de gemeente binnenkort verkeerstellingen en snelheidsmetingen op de Leusderweg tussen de Van Campenstraat en het Borneoplein, om vast te stellen of de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur moet worden gehandhaafd. Bewoners en ondernemers hebben herhaaldelijk verzocht om de snelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur. Vooralsnog is de gemeente daartoe niet bereid. Ze vreest dat doorgaand verkeer dan een andere route kiest.

Onlangs werd al de kruising van de Leusderweg en de Jacob van Campenstraat aangepakt. Er zijn onder meer aparte stroken voor fietsverkeer gekomen. Voor de oplevering was de Leusderweg volgens gebruikers, aanwonenden en ondernemers verworden tot een waar labyrint aan verkeersborden.

De afsluiting van de Leusderweg had grote gevolgen voor de bereikbaarheid. Zo moest bouwmarkt KlusWijs na de magere maanden de deuren definitief sluiten

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort