Volledig scherm
Na White Point wordt nu ook Black Point aan de Plotterweg verbouwd tot woningen. © Shahrok Nosrati

Opnieuw woningen in kantoor op De Hoef

Aan de Plotterweg in Amersfoort is gisteren begonnen met de ombouw van een kantoorgebouw naar woningen.

Het is al het tweede kantoor op bedrijventerrein De Hoef dat een woonbestemming krijgt. Vorige zomer begon eigenaar Shahrok Nosrati aan de ombouw van kantoor White Point aan de Plotterweg. Rond de jaarwisseling werd dit gebouw betrokken door 37 huishoudens.

Het tweede deel van dit 'tweelingkantoor', Black Point, ondergaat vanaf vandaag een transformatie. Nosrati denkt dit kantoorpand in augustus al klaar te hebben voor de nieuwe bewoners. Dit keer gaat het om 31 appartementen met een huurprijs vanaf 725 euro.

De verbouwing van Black Point gaat volgens hetzelfde concept als die van White Point. Dat betekent: veel verschillende woningtypes in hetzelfde gebouw. Sommige appartementen hebben een grote slaapkamer, anderen juist een grote woonkamer. Ze zijn er met twee of drie kamers, balkon en er zijn ook penthouses. Veel woningen hebben een weids uitzicht, want de Plotterweg ligt aan de rand van De Hoef en kijkt uit op het groene Waterwingebied.

De woningen in het eerste omgebouwde kantoor waren volgens de vastgoedeigenaar binnen een dag verhuurd. Voor de nieuw te bouwen appartementen kunnen belangstellenden terecht bij verhuurmakelaardij Eervast.

Hardwareweg
Dit is nog niet het laatste ombouwproject van Nosrati in Amersfoort. Hij heeft zijn oog inmiddels laten vallen op een ander leegstaand kantoorgebouw, aan de Hardwareweg. Daar wil hij een kantoor verbouwen tot 31 appartementen. ,,Dat wordt allemaal sociale huur'', kondigt hij aan.

Amersfoort is naarstig op zoek naar nieuwe sociale huurwoningen. De wachtlijsten lopen op en woonwethouder Fleur Imming (PvdA) wil particuliere ondernemers verplichten een minimum van 35 procent sociale huurwoningen op te nemen in hun nieuwe bouwprogramma's.

Voor de kop van bedrijventerrein De Hoef is een visie ontwikkelt die vooral voorziet in transformatie van kantoorgebouwen naar woningen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort