Volledig scherm
© Google Street View

Opstartplekken voor ontheemde jongeren in Kruiskamp

Opvangorganisatie Kwintes in Amersfoort bouwt zeven units voor begeleid wonen in de Van Galenstraat om tot ‘opstartplekken’ voor jongvolwassenen tussen 18 en 27 jaar.

Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente Amersfoort en de maatschappelijke stichting over effectievere zorg aan de doelgroep.

De opstartplekken zijn bedoeld als tijdelijk onderdak voor jongvolwassenen die volgens Kwintes tussen wal en schip vallen, omdat er voor hen nog geen passende opvang beschikbaar is. Het kan ook gaan om ontheemde jongeren die in de definitie van de organisatie ‘ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij het vinden van de juiste zorg’.

Kwintes wil ernaar streven voor de bewoners van de opstartplekken binnen vier tot zes maanden een passende vervolgopvang te regelen. De periode is ook nodig, stelt de organisatie, om de jongeren tot rust te laten komen en ze perspectief te bieden voor de nabije toekomst. De opstartplekken houdt een aantal jongvolwassenen bovendien uit de reguliere dag- en nachtopvang, aldus Kwintes.

Om de locatie aan de Van Galenstraat geschikt te maken voor dit doel, is een verbouwing nodig. Kwintes wil er in het najaar mee beginnen. Het college in Amersfoort steunt het plan. Omwonenden worden nog geïnformeerd over de nieuwe opvangvoorziening.  

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort