Volledig scherm
De monumentale Sint-Joriskerk aan de Hof was voor de tweede achtereenvolgende keer decor van een opzienbarend jazzconcert. © Cees Wouda

Optredens van jazzartiesten op historische locaties, zoals in de Sint-Joriskerk

Bezoekers en muzikanten van over de hele wereld zijn in Amersfoort neergestreken om te genieten van jazz in al zijn verschijningsvormen.

Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondagmiddag is de stad het podium voor het 41ste Amersfoort Jazz Festival. Zaterdag is ook de dag van de Jazz Heritage Walks, waarop jazzartiesten optreden in historische locaties in de Amersfoortse binnenstad. 

De monumentale Sint-Joriskerk aan de Hof was voor de tweede achtereenvolgende keer decor van een opzienbarend jazzconcert. Deze keer was toetsenist Jasper van ’t Hof de bespeler van het uit 1845 daterende orgel. Hij werd bijgestaand door zangeres Izaline Calister en saxofoniste Kika Sprangers, beiden regelmatig te gast op Amersfoort Jazz. Vooral de lage registers van het orgel kleurden mooi bij het warme stemgeluid van Calister, en de melancholie van Sprangers’ saxen. 

Hongarije

Het festival gaat nog door tot morgenmiddag, met onder meer gospel van Shirma Rouse, een concert van het Ruben Hein Trio en de Beets Brothers Electric Band met op trompet Ruud Breuls. In totaal worden 80.000 bezoekers verwacht. Vandaag werd ook bekend dat Hongarije focusland is voor Amersfoort Jazz 2020.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort