Gezellig voetbal kijken op een groot scherm op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort tijdens de finale van het EK vrouwenvoetbal in 2017. Nederland won de finale van Denemarken.
Volledig scherm
Gezellig voetbal kijken op een groot scherm op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort tijdens de finale van het EK vrouwenvoetbal in 2017. Nederland won de finale van Denemarken. © De Nozem

Oranje op groot scherm in de kroeg kijken mag wél in Amersfoort, maar terras blijft verboden

Steeds meer gemeenten staan toe dat mensen zondag op een scherm op een terras de wedstrijd van Oranje bekijken. Amersfoort geeft die toestemming niet, maar dat heeft niks met corona te maken. In lokale regels staat dat beeldschermen op terrassen van horecagelegenheden in Amersfoort sowieso niet zijn toegestaan. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort