Volledig scherm
Tijd voor een dolletje: Menno Heus zet bewoner Vreekamp, die wordt geflankeerd door Robin Ruiter, op de foto. In het rode shirt kijkt Stefan Postma toe. © Saskia Berdenis van Berlekom

Ouderen trappen balletje met FC Utrechtspelers

VideoVoor de voetbalfans in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis was het een bijzondere maandagmiddag. De bewoners van het Amersfoortse verpleeghuis kregen bezoek van FC Utrechtspelers Robbin Ruiter, Menno Heus (Jong FC Utrecht) en keeperstrainer Stefan Postma. In het kader van de week van de eenzaamheid kwamen ze met de ouderen ballen tijdens de activiteit fit bij de koffie.

Als warming-up gooide keeper Robbin Ruiter een bal over met de bewoners. ,,U heeft een perfecte keepershouding, zoals u uw handjes vooruithoudt en naar de bal kijkt, u hebt er oog voor'', prees Postma een oudere dame.

Nadat Ruiter en Heus honderd keer een bal over en weer hadden gekopt, werden ze door een bewoonster uitgedaagd: ,,Kun je dat ook met een tennisbal?'' Dat ging ze minder goed af, na drie pogingen haalden ze de twintig. ,,En nu met een pingpongbal!'', riep het besje tot hilariteit van de groep.

De lang verloren jeugd keerde voor even terug bij de senioren, toen ze een grote strandbal heen en weer trapten, die her en der bij nietsvermoedende medebewoners op schoot belandde.

Ten slotte werd bewoner Vreekamp, een jarenlange fan wiens kleinzoon bij FC Utrecht speelde, in het zonnetje gezet. Hij kreeg een FC Utrechtshirt.



Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort