Volledig scherm
© AD

Oudste inwoner Nederland overleden

De oudste inwoner van Nederland, Nelly de Vries-Lammerts, is in de nacht van woensdag op donderdag even na middernacht overleden in haar woonplaats Amersfoort, thuis op haar kamer in woon-zorgcentrum De Koperhorst.

Quote

Ik kan me niet herinneren dat ze ooit ziek is geweest. Ze was gewoon op

Fons de Vries

Ze is 110 jaar en 121 dagen oud geworden. De oudste inwoner van Nederland is nu Geertje Kuijntjes uit Gorinchem, die 75 dagen jonger is.

De familie heeft gisteren haar overlijden bekendgemaakt. Ze is volgens haar zoon Fons de Vries (76) vredig ingeslapen, nadat ze ongeveer een week geleden bedlegerig werd als gevolg van een kleine herseninfarct, een tia. De Vries: ,,Ik kan me niet herinneren dat ze ooit ziek is geweest. Ze was gewoon op.'' De laatste tijd kon ze niet meer zien. Ze wordt woensdagmiddag begraven in Amersfoort.

Nelly Lammerts werd op 5 mei 1905 in Rotterdam geboren en groeide op in deze stad, Doorwerth, Den Bosch en Utrecht. In 1933 trouwde ze en twee jaar later verhuisde ze naar Amersfoort. Met haar echtgenoot, die in 1969 overleed, kreeg ze zes kinderen. Tot haar overlijden had ze ook zes kleinkinderen en enkele achterkleinkinderen. Ze haalde op haar 65ste nog haar rijbewijs en reed tot haar 86ste jaar zelf auto.

Gisteren is de tweede inwoner van het land 110 jaar geworden. Grietje Hogenhout-van Kerkhof woont in Badhoevedorp. Daarmee heeft Nederland twee 110-jarigen, drie 109-jarigen, en drie 108-jarigen, alleen maar vrouwen. Wim Hendriks (106) uit Wanroij is de oudste man van Nederland. De oudste mens op aarde is Susannah Jones uit de VS, die op 6 juli 116 jaar werd.

Volg AD Amersfoortse Courant ook op Facebook

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort