Volledig scherm
De politie start zaterdagavond na de overval een klopjacht, waarbij ook een helikopter wordt opgeroepen. © Keistadnieuws

Overval op snackbar Flinstone in Amersfoort volgt op hausse

De overval zaterdagavond op snackbar Flinstone aan de Scheltussingel in de Amersfoortse wijk Kruiskamp is er één uit een hausse die de regio al weken in haar greep houdt.

Vorige week maandag was het raak bij pizzeria Domino's aan het Prinses Julianaplein in Amersfoort. De weken daarvoor waren afhaalcentrum Good Food in Hooglanderveen, de Jumbo aan het Molenplein in Nijkerk en de Jumbo op het Neptunusplein in Amersfoort doelwit.

Het merendeel van deze overvallen vond plaats rond sluitingstijd. Zo ook zaterdag bij snackbar Flinstone, die om 22.00 uur de deuren sluit. Op dat moment waren alleen de twee eigenaren, een echtpaar, in de zaak.

Geschrokken

Ze zijn 'ongelofelijk geschrokken', stelt hun dochter daags na de overval van achter de counter. ,,Maar ze hebben geen seconde getwijfeld, of ze de zaak weer open zouden doen. Het is hun broodwinning."

Ook zij heeft gehoord van de andere overvallen, die de voorbije weken plaatsvonden. ,,Of het dezelfde mannen zijn? Ik zou het niet weten." Over wat zich zaterdagavond exact heeft afgespeeld en over wat de buit is geweest, zwijgt ze 'op advies van de politie'.

Wel stelt ze dat haar ouders de komende tijd waarschijnlijk wat extra zullen opletten bij het sluiten van hun zaak. ,,Je weet niet of ze nog een keer terugkomen."

De cafetaria, vlak bij theater Flint, is volgens de dochter wel eens eerder overvallen, maar dat was 'jaren geleden'.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort