Overvallers (16) Trekpleister dreigden met vuurwapen

Twee 16-jarige jongens uit Soest die gisteravond zijn aangehouden na een overval op de Trekpleister in winkelcentrum Schothorst in Amersfoort hebben winkelpersoneel bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt de politie.

Volgens politiewoordvoerder Shirien Elsaid ging het overvalalarm rond half zeven af: een kwartier voor sluitingstijd. Meerdere politieagenten die op dat moment in de buurt waren kwamen snel ter plaatse. De politie trof beide overvallers in de buurt van de Trekpleister. Eén van de overvallers werd even voor zijn arrestatie liggend op zijn buik onder schot gehouden door een politieagent. 

Om sporenonderzoek in de zaak en verhoor van medewerkers rustig te laten verlopen, werd de Trekpleister ruim afgezet. Rond het lint verzamelden zich kort na de overval een flink aantal geïnteresseerden

Het is niet voor het eerst dat de drogisterij in Schothorst het doelwit is van een overval: in 2017 probeerden drie mannen het ook al, maar die poging mislukte. De overvallers werden destijds nooit gevonden. Een jaar eerder was de nabijgelegen Jumbo-supermarkt doelwit van een overval én van een plofkraak.  

Volledig scherm
© Keistadnieuws

In samenwerking met indebuurt Amersfoort