Volledig scherm
De foto van Verbeter033 van het bewuste paaltje © Verbeter033

Paaltje op fietsoversteekplaats doet wenkbrauwen rijzen

Een paaltje bij de fietsoversteek van de Stadsring naar de Arnhemseweg in Amersfoort doet de wenkbrauwen rijzen. Het paaltje staat net binnen de lijnen van het fietspad, terwijl het daar eerder was weggehaald. 

 Twitteraar Vebeter033 merkte het paaltje op en twitterde een foto naar de gemeente met daarbij de opmerking ‘dat gaat niet helemaal goed’. 

Gemeentewoordvoerder Otto van der Leest laat weten dat het paaltje bewust op het fietspad geplaatst is. ,,Het paaltje stond eerst buiten het fietspad in het asfalt, maar daar werd het steeds aangereden en zelfs van de weg gereden”, zegt Van der Leest. In overleg met de aannemer is besloten om het paaltje te verplaatsen. ,,Nu staat hij in de eerste tegel van het fietspad. Ook is extra belijning aangebracht om het verkeer visueel te begeleiden/ondersteunen om in de goede baan te blijven en zo het paaltje niet aan te rijden. Dit gaat nu al bijna twee maanden goed.” 

Verbeter033 on Twitter

@Gem_Amersfoort het paaltje is op een gegeven moment weggehaald en nu staat het paaltje weer precies in het fietspad... #datgaatniethelemaalgoed waarom niet gelijk aan de streep? https://t.co/5fSEx4Xu36

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort