Paleis Soestdijk decor van lampions KWF Kankerbestrijding

videoIn de voortuin van Paleis Soestdijk is vanavond met een lichtshow op de voorgevel de aftrap gegeven van de derde achtereenvolgende lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. 

Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Vooruitlopend op vrijdagavond 28 december, als duizenden lampionnen in een grote hartvorm gaan branden in de paleistuin, staken bekende en onbekende Nederlanders de eerste lampionnen aan. Op de lampion was met de hand de naam geschreven van iemand die er niet meer is, een steuntje in de rug kan gebruiken of er bovenop is gekomen. 

Burgemeester Mark Röell van Baarn was een van de lampiondragers, naast KWF-directeur Jan Willem Forch en een aantal KWF-ambassadeurs. Daaronder waren de bekende Nederlanders André van der Toorn, Jeroen Snel, Peter van der Vorst, Olcay Gulsen, Wilfred Genee, Mirella Marcus en Coosje Smid, die tijdens het evenement op 28 december live zingt. 

Het is de derde keer dat het KWF zo’n actie houdt, na de Afsluitdijk en het Middelpunt van Nederland in Lunteren, waar 11.000 lampionnen hadden gebrand. De verkoop van de ballonnen is vanavond van start gegaan via de webpagina kwf.nl/lampion. Voor Paleis Soestdijk is gekozen vanwege de band met het Koninklijk Huis. Koningin Wilhelmina was 70 jaar geleden de naamgever van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort