Volledig scherm
PREMIUM
Bram Leeuwenkamp (GroenLinks): ,,Wat ik vreesde blijkt nu bewaarheid te zijn." © Gemeente Amersfoort

Partijen roepen college op het matje over traagheid bij Wmo-aanvragen

GroenLinks, de ChristenUnie en de VVD in Amersfoort maken zich zorgen over de te trage verwerking van de Wmo-aanvragen in de gemeente. De drie partijen hebben schriftelijke vragen ingediend bij het college en vragen om opheldering.

Quote

Over de omvang van de cijfers ben ik echt geschrok­ken

Bram Leeuwenkamp

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat hulpbehoevenden soms maanden moeten wachten op woningaanpassing, vervoer naar de dagbesteding of een nieuwe rolstoel. De termijn van zes weken tussen het verzoek om hulp en de afronding van het onderzoek (waaronder een 'keukentafelgesprek') is in 2017 in meer dan eenderde van de gevallen niet gehaald. In 2017 klopten 7.290 Amersfoorters aan voor hulp of ondersteuning.

,,Wat ik vreesde blijkt nu bewaarheid te zijn'', reageert Bram Leeuwenkamp, raadslid voor GroenLinks. ,,Over de omvang van de cijfers ben ik echt geschrokken. Vooral ook dat er hierop geen actie is ondernomen.'' Leeuwenkamp kondigde zaterdag direct aan schriftelijke vragen te zullen stellen over de kwestie, waar de ChristenUnie en de VVD zich bij aansloten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort