Volledig scherm
© Keistadnieuws

Patholoog opgeroepen voor kademoord in Amersfoort

UpdateDe patholoog die het lichaam onderzocht van de doodgestoken Amersfoorter Michael de Boe, verschijnt op 14 juni in de rechtbank. Zijn uitleg over de toegebrachte wond kan volgens de rechter meer duidelijk maken over wat er zich eind oktober afspeelde aan de Kleine Koppel.

Het oproepen van de forensisch arts als getuige-deskundige tijdens het proces was gisteren het belangrijkste nieuws op een pro-formazitting in de zaak tegen Harald B. Deze 52-jarige Amersfoorter zit vast op verdenking van het neersteken van zijn aangetrouwde neef, Michael de Boe (25), na afloop van een familiefeest op een partyboot in de Eemhaven.

De verdachte heeft tijdens de verhoren keer op keer verklaard dat hij wegliep van de ruzie op de kade, toen hij door zijn neef aan een arm werd getrokken. Het mes dat hij in zijn hand hield, drong daardoor volgens B. in de buik van het slachtoffer. Michael de Boe bezweek aan de gevolgen van een slagaderlijke bloeding.

Twijfel
De verdediging greep de tussenzitting aan om het waarheidsgehalte van de verklaringen van de ouders en een zus van het slachtoffer in twijfel te trekken. ,,Ze roepen allemaal wat anders over wie er in de buurt was op het fatale moment. Hun getuigenissen zijn ongeloofwaardig'', zei B.'s advocaat Bart van Elst.

Hij overweegt nog de jongste dochter van zijn cliënt te laten horen door de rechtbank. ,,Ze was erbij en weet hoe het is gegaan, maar ze is nog erg jong en heeft het zwaar.'' Harald B. blijft in voorlopige hechtenis tot de behandeling van zijn zaak in juni. Zijn advocaat vroeg gisteren niet meer om voorwaardelijke vrijlating.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort