Volledig scherm
Patrick Nederkoorn (33). © Carla Kogelman

Patrick Nederkoorn genomineerd voor prestigieuze cabaretprijs

Amersfoorter Patrick Nederkoorn is genomineerd voor de prestigieuze Neerlands Hoop cabaretprijs met zijn voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Nederkoorn is verrast, vereerd en 'onwaarschijnlijk' blij met de nominatie. ,,Ik ben eigenlijk helemaal niet bezig met het krijgen van erkenning. Doe vooral waar ik veel plezier in heb. Als dit er dan uitkomt, kan ik daar alleen maar heel erg blij mee zijn. Blijkbaar valt wat ik doe op en ziet de jury ook dat er groei in zit.'' 

De jury merkt in de nominatie op: ,,In zijn tweede cabaretvoorstelling weet Patrick Nederkoorn actuele maatschappelijke thema’s als angst en veiligheid heel mooi samen te voegen met zijn eigen coming-of-age-verhaal als jongen uit een ‘streng-gristelijk milieu. In een vernuftig gecomponeerd verhaal bepleit de innemende verteller Nederkoorn het belang van vrijheid en relativering in een tijd waarin het wantrouwen regeert en alle vuurtjes zo snel mogelijk worden opgestookt."

De VSCD Cabaretprijzen worden op 2 oktober uitgereikt in theater Diligentia in Den Haag.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort