Paul Rabbering neemt AD-interview over

VIDEOHet Eemplein was vanavond de standplaats van de ‘stembus’ van Radio 2. Gedurende de live-uitzending, tussen 18.00 en 20.00 uur, konden Amersfoorters bij het voertuig hun voorkeur kenbaar maken voor liedjes die zeker in de Top 2000 moeten komen. 

De keuze van Amersfoort bepaalt, samen met die van anderen, de ranglijst van het jaarlijks terugkerend radio-evenement, waarin uiteindelijk het beste nummer ooit wordt bepaald. 

De Top 2000 begint op Eerste Kerstdag, loopt tot oudejaarsavond, en trekt ieder jaar gemiddeld zo’n 10 miljoen luisteraars. Hoewel de regen met bákken naar beneden kwam, trok de stembus naast de ijsbaan toch tientallen muziekliefhebbers. 

Volledig scherm
NPO Radio 2-dj's Paul Rabbering (links) en Frank van 't Hof in de Top 2000 stembus met collega Wout van der Goes (voorgrond). © Cees Wouda

Enkelen van hen werden live op de radio geïnterviewd over hun keuzes. Ook AD-verslaggever Artwin Kreekel, die bij de bus een interview deed met radio-dj's Paul Rabbering en Frank van 't Hof, werd middenin het vraaggesprek opeens naar zijn voorkeur gevraagd.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort