Volledig scherm
2017 De populaire serie krijgt een bioscoopvervolg. © RV

Penoza zoekt figuranten voor opnames in Soest

Penoza-fans opgelet! Voor de opnames van de bioscoopfilm van Penoza zijn mannelijke figuranten nodig. De opnames zijn in Soest. 

De opnames vinden plaats op maandag 27 mei. Mannen vanaf 20 jaar kunnen figureren in verschillende rollen, zoals koninklijke landmacht, motorrijder, chauffeur en journalist. Daarvoor krijgen ze elk een vergoeding van 40 euro. 

Het vervolg op de dramaserie Penoza zal vanaf 28 november 2019 in de bioscoop te zien zijn. In de serie speelden onder anderen Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber en Sigrid ten Napel mee.

Opgeven? Dat kan hier

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Klachten over vele nesten eikenprocessierupsen in proefgebied voor ecobestrijding aan Koedijkerweg

    Klachten over vele nesten eikenpro­ces­sie­rup­sen in proefge­bied voor ecobestrij­ding aan Koedijker­weg

    Op social media klagen fietsers en wandelaars over het grote aantal nesten van de eikenprocessierups aan de Koedijkerweg in het oostelijke buitengebied. De plek wordt door de gemeente Amersfoort als proef gebruikt om het insect ecologisch te bestrijden, evenals de Oude Zevenhuizerstraat (Nieuwland), Valutaboulevard (Vathorst) en Hogeweg (De Wieken). Er zijn 140 mezenkasten opgehangen, larven van de gaasvlieg en het tweestippelig lieveheersbeestje uitgezet (zij eten eitjes en larven van de rups) en de bermen worden omgevormd tot kruidenrijk grasland dat insecten aantrekt. Ook zijn er vleermuishotels neergezet.
  2. Stekende Chinese hulpkok verspeelt verblijfsvergunning

    Stekende Chinese hulpkok verspeelt verblijfs­ver­gun­ning

    De keukenhulp die in december 2018 de baas van restaurant Wan Sing in Amersfoort aanviel en verwondde met een mes, krijgt niet de mogelijkheid zijn verblijfsvergunning te verlengen. De rechtbank in Utrecht verlengde het voorarrest van de 44-jarige Li F. vandaag met nog eens drie maanden, waarmee de kans op het felbegeerde papiertje volgens zijn advocaat Brian de Pree is verkeken. ,,Het ging al slecht met mijn cliënt. Deze teleurstelling komt daarbovenop.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort