Een Lamborghini, meerdere Mercedes-sportwagens, trucks en een mini-truck werden in beslag genomen bij de grootscheepse inval bij transportbedrijf K. in Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Lamborghini, meerdere Mercedes-sportwagens, trucks en een mini-truck werden in beslag genomen bij de grootscheepse inval bij transportbedrijf K. in Amersfoort. © AS Media

Peter Roy K. (38) is brein achter grootschalige cocainesmokkel en betrokken bij gestolen Van Gogh, stelt OM

monsterprocesDe Amersfoortse transportondernemer Peter Roy K. (38) was de spin in het web van een wijdvertakte cocaïnebende. De man die kortgeleden met medeweten van justitie vanuit zijn cel met een contact uit de onderwereld onderhandelde over de teruggaaf van een gestolen Van Gogh, had dertien handlangers.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 2. Amersfoortse transporteur volgens OM spil in bende in cocaïne, witwassen dure bolides en gestolen Van Gogh
  PREMIUM
  VIDEO

  Amersfoort­se transpor­teur volgens OM spil in bende in cocaïne, witwassen dure bolides en gestolen Van Gogh

  De Amersfoortse transportondernemer Peter Roy K. weet de schijnwerpers van justitie deze dagen dubbel op zich gericht. De eigenaar van het vorig jaar stil gelegde vervoersbedrijf op De Wieken-Vinkenhoef moet niet alleen terechtstaan in een groot cocaïneproces, hij was ook de man waarmee vergeefs werd onderhandeld over de teruggave van een gestolen schilderij van Vincent van Gogh.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Verstappen heeft Hamilton meteen te pakken na topstart GP Spanje
  Play

  Verstappen heeft Hamilton meteen te pakken na topstart GP Spanje

 2. 'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'
  Play

  'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'

Amersfoort