Laat het betere fermenteerwerk maar aan Peter van Berckel over. Al bijna tien jaar verdiept hij zich in het ‘beheerste rottingsproces’ van groenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Laat het betere fermenteerwerk maar aan Peter van Berckel over. Al bijna tien jaar verdiept hij zich in het ‘beheerste rottingsproces’ van groenten. © Cees Wouda

Peter van Berckel fermenteert op z’n Japans: ‘Er blijft voor mij een wereld opengaan’

#033Natuurvoedingskundige, kok en docent Peter van Berckel uit Amersfoort neemt mensen mee in de wondere wereld van fermenteren. Ook hijzelf wordt nog dagelijks verrast door de smaaktransformaties die groenten doormaken in zijn Japanse pickle-pers.

  1. ‘Nederlandse Gordon Ramsay’ Jon Sistermans (75) overleden: ‘Als hij de keuken instapte, voelde je een siddering’
    PREMIUM

    ‘Nederland­se Gordon Ramsay’ Jon Sistermans (75) overleden: ‘Als hij de keuken instapte, voelde je een siddering’

    Gedurfd, streng, passievol en zijn tijd ver vooruit. Zo omschrijven chefs de deze maand overleden sterrenkok Jon Sistermans (75). In Amersfoort kregen zijn twee restaurants in de Mariënhof beide een Michelinster, in Amsterdam bestierde hij met Joop Braakhekke de beroemde Kersentuin en in Utrecht droomde hij als chef in zijn restaurant Wilhelminapark over een ster, die hij niet kreeg. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort