Volledig scherm
Platenuitgever Pentatone Music in Baarn © Google streetview

Platenuitgever in Baarn wint titel platenlabel van het jaar

Pentatone Music in Baarn heeft deze week het Gramo Award, de Oscar van de klassieke muziek in ontvangst genomen. Het bedrijf is uitgeroepen tot platenlabel van het jaar.

De Gramophone Classic Music Awards wordt uitgereikt door het Britse muziekblad Gramophone. ,,Pronkend met een ongelooflijk stijlvolle selectie van artiesten heeft het Nederlandse label Pentatone zich bewezen met een indrukwekkende stijl”, laat Gramophone magazine weten.

Succesvol verleden

Een van de eerste succesvolle projecten van Pentatone was de soundtrack van de bruiloft van Willem-Alexander in 2002. Op de dag van de bruiloft dat de soundtrack werd uitgebracht, waren er 75.000 exemplaren verkocht. De muziek van de bruiloft heeft enkele weken bovenaan de pophitlijsten van Nederland gestaan.

Premium audio

Het label heeft licenties om werk van Philips Classics en Deutsche Grammophon opnieuw uit te brengen en maakt ook nieuwe opnames van hoge kwaliteit ‘premium audio’. Simon Eder directeur van Pentatone ,,De prijs is een waardevolle eer voor wat we hebben bereikt, maar tegelijkertijd ook een grote motivatie om door te gaan.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort