Plonzen in een openluchtzwembad: waarom eigenlijk niet gewoon in Bunschoten?
Bij lekker zwemweer niet meer hoeven uitwijken naar Amersfoort, Baarn of Putten, maar gewoon kunnen plonzen in het eigen buitenbad van Bunschoten. Als het aan de ChristenUnie ligt, wordt die mogelijkheid binnenkort serieus onderzocht.
Het buitenterrein van zwembad De Duker in het dorp, ligt er maar verlaten en ongebruikt bij. Zonde volgens de ChristenUnie om daar geen openluchtzwembad van te maken. Donderdag bespreekt de gemeenteraad de kadernota met de financiële plannen en van die gelegenheid gaat de ChristenUnie gebruik maken om het plan voor een buitenzwembad opnieuw op de agenda te krijgen.
,,Het dorp kan zo’n openluchtzwembad erg goed gebruiken. Nu moet iedereen op een zomerse dag richting Baarn, Amersfoort of Putten. Wij willen het idee van een buitenzwembad graag peilen onder de Bunschoters’’, zegt fractievoorzitter Alma Broekmaat-Hagens.
Te duur
In 2017 werden plannen voor een buitenzwembad nog door het gemeentebestuur opzij geschoven. Veel te duur, was toen de conclusie. Voor een buitenbad naast De Duker zou zeker 1 miljoen op tafel moeten komen. Plus nog eens 140.000 euro per jaar aan onderhoud en extra toezicht. ,,Maar we zijn inmiddels wel wat jaartjes verder. Destijds stond de gemeente er financieel een stuk slechter voor. Nieuwe berekeningen lijken ons van belang en misschien hebben de inwoners best wat geld over voor een eigen buitenbad.’’
Vervuilde slib
Met warm weer zwemmen bij recreatiestrook ’t Kleine Zeetje wordt sinds vorig jaar afgeraden wegens vervuild water. ,,Zo kun je in Bunschoten dus bijna nergens terecht’’, aldus Broekmaat-Haagens. Vorig jaar werd besloten de vervuilde bodem uit te baggeren, maar dat is nog niet gebeurd. Omwonenden maakten bezwaar tegen het storten van het slib op een weiland aan de Fokjesweg. De bezwaarprocedures zijn nog niet afgerond.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Toen Richard en Brenda konijn Dax (4) door de tuin zagen scharrelen wisten ze gelijk: hier klopt iets niet
Baarn -
PREMIUM110
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Statenlid SGP legt werkzaamheden neer vanwege oververmoeiheid
Frans Hazeleger stopt als Statenlid van de SGP in de Provinciale Staten van Utrecht. Hij legt zegt taken vanwege gezondheidsredenen (overwerktheid) neer. Kees Vermaat (32) uit Leerbroek is zijn opvolger.Woudenberg -
PODCAST | Luister hier naar de eerste aflevering van onze nieuwe podcast Open Eind
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
-
-
PREMIUM
Het water verwarmen, dát is volgens dit actiecomité de oplossing voor het verouderde Bosbad
Kunnen Amersfoorters straks zelfs op een koude dag nog in het Bosbad plonzen? Als de plannen van actiecomité Vrienden van het Bosbad uitkomen wel: als het aan hen ligt wordt het bad namelijk verwarmd. Ze willen hiermee voorkomen dat de gemeente instemt met het ‘rampscenario’, het verkleinen van het bad. -
Bassin van het Bosbad halveren? Raad ziet er niks in: ‘We hebben nu al te weinig zwemwater’
De gemeenteraad voelt er niet veel voor om het zwemwater van het Bosbad in Amersfoort met ruim de helft te verkleinen. Wel moet serieus gekeken worden naar de mogelijkheid om tijdens de renovatie van het verouderde zwembad te zorgen dat het water in de toekomst wordt verwarmd.