Volledig scherm
Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. © AD

Podcast-serie over speciale momenten in het Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft twaalf podcasts van een minuut op haar website geplaatst waarin medewerkers vertellen over bijzondere momenten in hun werk.

Het personeel dat aan het woord komt in de podcasts Meander Momenten varieert van een uroloog tot een service assistent en een schoonmaker. Ieder voor zich verhaalt over een bijzondere ontmoeting met een patiënt.

Initiatiefnemers van de podcasts zijn geestelijk verzorger Tim Driessen en ethicus Ger Palmboom. Ze willen met Meander Momenten betekenisvolle verhalen van medewerkers een plaats geven in het ziekenhuis en zorgverleners inspireren tot het delen van momenten die hen raakt.

Verhalen

,,Een ziekenhuis is naast een plek waar mensen behandeld worden ook een plaats waar verhalen samenkomen. Verhalen van patiënten, die geconfronteerd worden met hun kwetsbaarheid en van verhalen van professionals, die door hun werk betrokken raken bij cruciale momenten in iemands leven’’, aldus Driessen.

De podcasts geven een kijkje in het ziekenhuisleven, dat versterkt wordt door rustige achtergrondmuziek bij iedere vertelling.

De korte verhalen zijn behalve op de site van het ziekenhuis ook te vinden via Soundcloud.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort