De ruiten van de voordeur sneuvelden donderdagavond bij een politie-inval in Eemnes. Vermoedelijk was op dit adres een drugslab gevestigd.
Volledig scherm
De ruiten van de voordeur sneuvelden donderdagavond bij een politie-inval in Eemnes. Vermoedelijk was op dit adres een drugslab gevestigd. © Caspar Huurdeman

Politie doet inval in woning Eemnes: opnieuw drugslab opgerold, man (35) aangehouden

Voor de tweede keer in twee weken is in Eemnes een drugslaboratorium opgerold. De politie deed daarvoor gisteravond een inval in een woonhuis aan de Veldweg. De woning wordt op het moment verder onderzocht.

Een 35-jarige verdachte is aangehouden. De woning werd omstreeks 23.00 uur betreden door een arrestatieteam. Zichtbaar was dat de ramen van de voordeur eruit lagen. Niet veel later arriveerde een speciaal team van de politie dat wordt ingezet als er een drugslab moet worden ontmanteld.

De woning die nu wordt onderzocht is een huurwoning van woningcorporatie De Alliantie. Het rijtjeshuis ligt aan een doodlopende weg. De politie kwam het drugslab op het spoor door tips die binnenkwamen uit de buurt. 

Tweede deze maand

De politie denkt dat er waarschijnlijk geen verband is met het drugslab dat eerder deze maand werd gevonden in Eemnes. Dat was ook vele malen groter. 

Op 16 februari was het toen raak bij een afgelegen woonboerderij langs de A27 in Eemnes. Daar werd op grote schaal de harddrug crystal meth geproduceerd. De politie trof er bij een inval ruim 150 kilo van deze chemische drug aan. De partij had een waarde van 16 miljoen euro.

Een 66-jarige Hagenaar, die bij de inval werd aangehouden, werd toen in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie hield meer arrestaties zeker voor mogelijk. Of er een verband bestaat met de inval van gisteravond, is nog onduidelijk. Deze woning werd de hele nacht bewaakt door de politie.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort