Volledig scherm
© AS Media

Politie doet weer onderzoek bij uitgebrand huis Lindsey (11)

De politie doet vanmorgen opnieuw onderzoek bij de woning van Lindsey Ngo (11), die vorige maand om het leven kwam toen haar huis in de Gounodstraat in Randenbroek 's nachts in brand werd gestoken.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en speurhonden zijn in de woning bezig. Het gaat om aanvullend onderzoek, zegt woordvoerster Cornelie Hogeveen van de politie.,,Het is niet ongebruikelijk dat we later nog eens terugkomen bij de plaats delict om antwoorden te vinden op aanvullende vragen. De woning is inmiddels droog, het bluswater is weg, dus dan kun binnen sporenonderzoek doen."

Na de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de politie vijftien tips. Die hebben echter nog niet tot een doorbraak in de zaak geleid.

Lindsey Ngo overleed de dag na de vuurzee in de Gounodstraat in het brandwondencentrum van Beverwijk aan haar verwondingen. Het meisje en een volwassen zus sliepen op de eerste verdieping van de rijtjeswoning toen de dader 's nachts brandend materiaal door de brievenbus wierp. De moeder was niet thuis die nacht. Haar oudste dochter wist zich nog net in veiligheid te brengen. Voor de jongste kwam de hulp ondanks een reanimatie uiteindelijk te laat.

Kort na het drama maakte de politie bekend dat het gezin al eerder doelwit was van vandalisme en brandstichting. De auto van de moeder ging in april 2016 in vlammen op. Het incident werd niet opgelost.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort