Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Politie: Edwin Takens uit Soest vrijwillig vertrokken

De politie vermoedt dat Edwin Takens vrijwillig is verdwenen. Het onderzoek naar zijn vermissing is voorlopig stilgelegd. 

Edwin Takens (48) verdween op dinsdag 31 oktober. Om tien uur verliet hij met zijn auto zijn woning in Soest. In het tv-programma Opsporing Verzocht maakte de politie landelijk bekend dat de witte Renault Kangoo van Takens op de dag van zijn vermissing 's middags geparkeerd stond bij de de marechausseekazerne aan de rand van het zogenoemde Baarnse Paardenbos. 

Een plek waar Takens veelvuldig komt om zijn honden uit te laten. Deze keer heeft hij zijn honden bij het verlaten van zijn huis niet meegenomen. De politie nam de vermissing van Takens dusdanig serieus dat binnen 24 uur een pasfoto van de man werd verspreid.

De politie zegt alle onderzoeksgegevens en tips te hebben uitgezocht, maar  geen aanknopingspunten te hebben gevonden over de verblijfplaats van Takens. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Zodra er nieuwe informatie over Takens binnenkomt, pakt de recherche het onderzoek weer op.

Chef-kok

Takens leidde een druk leven als chef-kok. Hij kondigde deze zomer aan brasserie Bakboord in Almere te hebben overgenomen. Het enige restaurant in Flevoland met de Franse Bib Gourmande-aanbeveling. Ook runde hij het restaurant van jazzpodium Het Bimhuis in Amsterdam. Het restaurant van Het Bimhuis sloot na de bekendmaking van zijn vermissing tijdelijk de deuren.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort