Volledig scherm
De politie trok even na half acht met flink wat agenten naar de velden van SEC Soest © AD

Politie grijpt in bij vechtpartij bij voetbalclub SEC Soest

De politie heeft vanavond met een goed tiental agenten ingegrepen bij een uit de hand gelopen feest van voetbalclub SEC Soest. Volgens de politie waren en opstootjes uitgebroken in het clubgebouw.

Het feest volgde op de derby tussen de clubs SEC en Hees, die vanmiddag op het veld aan de Bosstraat werd gespeeld. Bij de opstootjes is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht. ,,We hebben, door tijdig in te grijpen, kunnen voorkomen dat het uit de hand zou lopen", aldus politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen.

'Broeierige sfeer'

Volgens Hogeveen werd de politie even voor half acht gebeld over een 'broeierige sfeer' die zou hangen in de kantine. ,,Uit voorzorg zijn we met een flink aantal wagens ter plaatse gegaan, maar het bleek nog relatief mee te vallen." Volgens ooggetuigen zouden er tien tot vijftien wagens zijn ingezet. 

De politie had bijna een uur nodig om de gemoederen zodanig te bedaren, dat alle aanwezigen weer hun weg konden gaan. Of op het feest alleen spelers van SEC Soest of aanwezig waren, of ook van tegenpartij Hees, is volgens Hogeveen niet duidelijk. Hees won de wedstrijd van SEC met 6-2.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort