Volledig scherm
© ANP

Politie op bezoek bij Amersfoortse kopers van illegaal vuurwerk

De politie heeft de afgelopen weken in Amersfoort en omliggende gemeenten kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht. Bij sommigen werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Rond de honderd kilo vuurwerk is in beslag genomen en zo'n zeventig verdachten kregen een proces-verbaal.

Ook als zij het vuurwerk niet meer in hun bezit hebben, krijgen ze een proces-verbaal. De politie zegt voldoende bewijs te hebben dat de verdachten vuurwerk hebben besteld, zoals overboekingen naar de bankrekeningen van de webshops. De controles worden voortgezet.

De actie vloeit voort uit een internationaal onderzoek waarbij onlangs vier Poolse webshops uit de lucht gehaald, die volgens de politie verantwoordelijk zijn voor het grootste aandeel verkoop van illegaal vuurwerk. Ongeveer tweeduizend Nederlanders deden er een bestelling. 

De politie en het Openbaar Ministerie zien een toename van de handel in zwaar, illegaal vuurwerk via het internet. Afgelopen jaren zouden er via de webshops duizenden illegale vuurwerkpakketten naar Nederland zijn verstuurd. Het gaat om professioneel vuurwerk dat niet door particulieren mag worden afgestoken. Ook het bezitten van dergelijk vuurwerk is verboden.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort