Volledig scherm
© Politie

Politie verspreidt compositietekening van betrokkene woningoverval Soest

De politie vraagt het publiek nog steeds met klem om tips over een woningoverval in Soest. In de zoektocht naar de verdachten heeft de politie een compositietekening van één van de verdachten verspreid. 

Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Twee mannen overvielen zaterdagavond 5 januari een vrouw in haar woning aan de Frans Halslaan. De bewoonster van het huis, een 58-jarige vrouw, werd daarbij met riemen vastgebonden aan haar bed. De overvallers stopten haar t-shirt in haar mond en ze werd gestoken met een mes. De ringen van de vrouw werden van haar vingers afgeknipt. Vervolgens gingen de inbrekers ervandoor met de ringen, geld en andere goederen. Vermoedelijk zijn de twee mannelijke verdachten gevlucht in een auto.

De politie heeft van één van de verdachten een compositietekening gemaakt. Hij was degene die het mes vasthield. Het duo is donkergetint en mogelijk van Somalische afkomst. Ze spraken Nederlands met een accent in straattaal en zijn maximaal twintig jaar oud. Beiden hebben een tenger postuur. De verdachten droegen donkere kleren. De langste is 1.70 meter lang. De andere verdachte is rond de 1.60 meter.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort