Volledig scherm
© AFP

Politie vervolgt hulpstichting niet voor vermeende oplichting van vrouw met beperking

Stichting 033Helpt wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor de vermeende oplichting van een Amersfoortse cliënt met beperkingen. De vrouw kan nog wel een civiele zaak aanspannen tegen de directeur van de eenmansstichting.

Volgens een woordvoerder van de politie-eenheid Midden-Nederland heeft het onderzoek dat volgde op de aangifte van de vrouw op 1 december, geen feiten opgeleverd die langere bemoeienis van de politie rechtvaardigen. ,,Er zijn nu geen aanwijzingen dat er sprake was van opzet in de strafrechtelijke zin. Daarom hebben we de zaak gesloten. Mevrouw krijgt, ook vanwege haar kwetsbare positie, wel ondersteuning voor als ze naar de burgerrechter wil stappen.’’

Les in internetbankieren

De aangifte van de 75-jarige Wil Hooijmans uit Kattenbroek tegen Peter Balk van 033Helpt betrof het afschrijven van ruim 3000 euro van de bankrekening van de aangeefster. Volgens Hooijmans maakte Balk geld van haar rekening over naar zichzelf tijdens lessen in internetbankieren. Balk verklaarde tegen het AD dat Hooijmans voor ruim 3000 euro aan diensten afnam van zijn stichting.

Of de Amersfoortse civiele vervolgstappen neemt tegen de eenmansstichting, is niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort