Politie zoekt telefoon en portemonnee Savannah

VIDEODe politie is vandaag begonnen met het droogleggen van de sloot waarin de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten begin juni werd gevonden. De politie gaat zoeken naar haar portemonnee en telefoon, die nog steeds spoorloos zijn. De 16-jarige jongen uit Den Bosch die in de zaak vastzit wordt verdacht van doodslag, meldt het Openbaar Ministerie. Woordvoerster Mary Hallebeek van het OM zei vandaag dat er nog geen aanwijzingen zijn dat ook anderen betrokken zijn bij de dood van het meisje.

Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Het onderzoeksteam heeft eerder al uitvoerig gezocht in de omgeving waar Savannah werd gevonden en op de plek langs de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland waar haar fiets is gevonden. Hierbij zijn speurhonden en duikers ingezet en er is gedregd. Ook zijn de spullen die de burgerzoekactie heeft opgeleverd, nagekeken. Omdat de telefoon en portemonnee van Savannah niet zijn gevonden en deze spullen van groot belang kunnen zijn voor het onderzoek, is besloten de sloot nu droog te leggen. Dit zal enige dagen in beslag nemen. De omgeving rond de sloot is afgesloten.

Daarnaast doen politie en Openbaar Ministerie een oproep aan een ieder die informatie heeft over de vermiste spullen. De portemonnee is een zwarte, glad leren enveloppe portemonnee met een goudkleurige rits met een goudkleurig labeltje eraan. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedelijk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen.

Savannah werd op 1 juni vermist. Drie dagen later werd haar lichaam gevonden in een sloot bij het sportterrein De Vinken in Bunschoten. De 16-jarige jongen uit Den Bosch die vastzit in de zaak wordt voorlopig doodslag ten laste gelegd. Het OM sluit niet uit dat de aanklacht nog wordt veranderd, aldus woordvoerster Mary Hallebeek. Eerder werd hij alleen verdacht van betrokkenheid bij Savannahs dood. Donderdag wordt een beslissing  genomen over de verlenging van zijn voorarrest. In eerste instantie sloot het OM niet uit dat er meerdere verdachten waren, maar daarvoor zijn er volgens het OM op dit moment geen aanwijzingen meer.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort