Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AD

Politie zoekt vrouw die zich schuldig maakt aan babbeltrucs in Soest

De politie in Soest is op zoek naar een vrouw van ongeveer 35 jaar in de omgeving van de Veenbesstraat. De vrouw wordt verdacht van het uitvoeren van babbeltrucs.

De vrouw is licht getint en heeft een Slavisch uiterlijk. Ze heeft donker haar dat strak naar achteren vast gebonden is. Ze zou ongeveer 1 meter 60 lang zijn. 

Babbeltrucs worden door oplichters gebruikt om een huis binnen te kunnen dringen. Deze dieven bellen aan en doen zich als iemand anders voor, bijvoorbeeld als een reparateur of zorgverlener, of gebruiken een andere smoes om binnen te komen. 

Vorig jaar waarschuwde de gemeente Soest voor een dame die woningen probeerde binnen te komen door zich voor te doen als zorgverlener van de gemeente. 

De politie adviseert 112 te bellen bij verdachte situaties.

  1. 

Priester Mauricio staat coronapatiënten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’
    PREMIUM

    Pries­ter Mauricio staat coronapa­tiën­ten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’

    Pastoor Mauricio Meneses (36) uit Soest, een van de drie priesters voor de twee grote parochies in Amersfoort en omstreken, gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. Andere coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is hij op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg overgebracht zijn naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort