Volledig scherm
Het Eemhuis aan het Eemplein waarin ook de bieb zit. © AD

Politiek verbijsterd over jongerenoverlast in Eemhuis

De politieke partijen in de Amersfoortse gemeenteraad reageren geshockeerd op het nieuws dat de jongerenoverlast in het Eemhuis niet te beteugelen is. Directeur van bibliotheek Eemland, Erno de Groot stelde dat hij klaar is met de jongeren die de bibliotheek sinds de opening in 2014 dagelijks terroriseren. Hij gaat extra beveiligers, camera's en misschien zelfs identificatieplicht inschakelen.

Fractievoorzitter Micheline Pfaffen van het CDA is verbijsterd over de maatregelen die de bieb moet nemen. ,,Wij pleitten in juni al voor cameratoezicht op het Eemplein. De raad steunde dit niet, omdat er geen overlast zou zijn. Maar dat is nu dus blijkbaar wel het geval."

Ook raadsleden van GroenLinks, PvdA, VVD, Actief en BPA reageren met verbijstering. Youssef el Messaoudi van de PvdA: ,,Maandag een kijkje nemen. Dit kan niet. Aanpakken!" Hij nodigt burgemeester Bolsius uit om met hem mee te gaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort