Volledig scherm
Buslijn 1 staat klaar op Amersfoort Centraal © Saskia Berdenis van Berlekom

Politiek wil meer inspraak voor Amersfoorter in busvervoer

Amersfoorters moeten meer te zeggen krijgen over de busverbindingen in hun stad. Ook de gemeenteraadsleden moeten, als volksvertegenwoordigers, beter worden geïnformeerd over op handen zijnde wijzigingen in de lijnvoering.

Dat is de strekking van een voorstel waarvoor vijf partijen morgenavond in de raadsvergadering een meerderheid proberen te vergaren. De SP, het CDA, GroenLinks en de eenmansfracties Lijst Molenkamp en Lijst Sanders (samen 16 van de 39 zetels) vinden het onlogisch dat de verkeerswethouder nu ieder jaar een reactie geeft op de voorgenomen nieuwe dienstregeling van vervoerder Syntus, en daarna pas de raad informeert.

,,Het openbaar vervoer is erg belangrijk voor inwoners van Amersfoort, en de wijzigingen in de dienstregeling hebben vaak een directe invloed op hun leefomgeving”, aldus de partijvertegenwoordigers in hun voorstel. Volgens hen moet voorafgaand aan een schriftelijke reactie van de wethouder een bijeenkomst worden belegd, waarin zowel inwoners als raadsleden zich kunnen uitspreken over de plannen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort