Demissionair premier Mark Rutte en Van Houwelingen (97) verrichten samen de officiële opening van het nieuwe ondergrondse museum van Kamp Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair premier Mark Rutte en Van Houwelingen (97) verrichten samen de officiële opening van het nieuwe ondergrondse museum van Kamp Amersfoort. © Kamp Amersfoort

Premier Rutte opent nieuw ondergronds museum Kamp Amersfoort: ‘Verpletterende indruk’

Demissionair premier Mark Rutte en oud-gevangene Arie van Houwelingen (97) verrichtten maandagmiddag de officiële opening van het nieuwe ondergrondse museum van Kamp Amersfoort. ,,Dit is een plek waar zo’n kolossaal kwaad plaatsvond dat het meer dan 75 jaar later nóg een verpletterende indruk op je maakt’’, zei Rutte in zijn speech.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

Amersfoort