Volledig scherm
© ANP

Premier Rutte opent verslavingsinstelling Zero&Sano in Amersfoort

Minister-president Mark Rutte verricht woensdagmorgen de officiële opening van de verslavingsinstelling Zero&Sano in Amersfoort.

Rutte zal na de opening lunchen met een groep bewoners.

In de instelling in Amersfoort wonen nu dertien mensen, die afgekickt zijn, maar nog niet op eigen benen kunnen staan. In februari 2020 hoopt Zero&Sano 29 mensen op te  kunnen vangen in Amersfoort. ,,Wij zijn de tussenstop tussen de kliniek en de maatschappij, daar is de meeste winst te behalen", legt medeoprichter Tuur Thissen uit. 

Zero&Sano is zes jaar actief in Rotterdam. Samen met Mischa Vermaat opende Thissen op 1 januari een vestiging in Amersfoort. 

In de instelling krijgen de cliënten dagbesteding. 's Ochtends volgen ze een programma dat structuur biedt. Dat kan samen sporten zijn, of samen koken, een groepsgesprek of een creatieve activiteit ondernemen. Daarnaast krijgen ze twee keer per week in de middag een gesprek met een begeleider. ,,Ze worden begeleid bij hun financiën, sociale contacten, opleiding en na zes tot negen maanden ook in hun werk. Eigenlijk zijn we mensen opnieuw aan het opvoeden", aldus Thissen.

De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 27. ,,De oudste dame die in Rotterdam heeft gewoond is nu 63. Na een jaar stromen onze cliënten uit, hebben ze een baan of studeren ze en kunnen ze weer volledig meedraaien in de maatschappij.”

Thissen noemt het heel bijzonder dat Rutte woensdag langskomt. ,,Ik vind het heel bijzonder dat Rutte in deze drukke periode de tijd neemt om eens in het werkveld te gaan staan.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort